петък, 8 април 2011 г.

Кратараки на фурна


Продукти: 

1 глава кромид лук
5 скилидки чесън
1 чаена чаша ориз Басмати 
250мл. доматено пюрезехти; 
червен и черен пипер
пикантина и сол на вкус
Приготвяне: 
В дълбок тиган запържваме нарязаните предварително на дребно кромид и чесън. Към тях добавяме измития ориз. След като оризът се запържи до златисто прибавяме 1 чаена чаша вода и варим. Когато водата почти изври се добавят подправките и доматеното пюре.
Снемаме почти готовият ориз от котлона и го разстиламе в не много голяма тава. Заливаме го с топла вода(около 250мл), толкова, колкото да облее целия ориз. 
Печем за 20 мин на 200 градуса в предварително загрята фурна.
За любителите на месните продукти към ястието може да се добави гъби и пилешко месо. (З.Х.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар