Продукти:
1 глава кромид лук
5 скилидки чесън
1 чаена чаша ориз Басмати
250мл. доматено пюрезехти;
червен и черен пипер
пикантина и сол на вкус
Приготвяне: В дълбок тиган запържваме нарязаните предварително на дребно кромид и чесън. Към тях добавяме измития ориз. След като оризът се запържи до златисто прибавяме 1 чаена чаша вода и варим. Когато водата почти изври се добавят подправките и доматеното пюре.
Снемаме почти готовият ориз от котлона и го разстиламе в не много голяма тава. Заливаме го с топла вода(около 250мл), толкова, колкото да облее целия ориз.
Печем за 20 мин на 200 градуса в предварително загрята фурна.
За любителите на месните продукти към ястието може да се добави гъби и пилешко месо. (З.Х.)
Няма коментари:
Публикуване на коментар