Продукти:
400 гр. белени домати на кубчета
400 гр. червен боб
150 гр. царевица
4 скилидки чесън
1 зелена чушка,
1 люта чушка,
1 глава лук,
Червено вино
1 печена чушка
Чили на прах
Наливаме малко вода и 50мл. вино и задушаваме докато не изври виното(около 15 мин)
Накрая добавяме царевицата, разбъркваме добре и оставяме. Намаляваме огъня до слаб, покриваме и оставете да се задушава 35 мин, като от време на време се бърка.
Снемаме от котлона и поръсваме със свеж магданоз.
Сервираме с топли питки.
(З.Х.)
400 гр. белени домати на кубчета
400 гр. червен боб
150 гр. царевица
4 скилидки чесън
1 зелена чушка,
1 люта чушка,
1 глава лук,
Червено вино
1 печена чушка
Чили на прах
Приготвяне:
Лукът се задушава в олио около 3-4 мин. Добавят се чушките, чесъна. Задушава се 2-4 мин. Слага се месото, пържим до златисто. Добавяме бобът и доматеният сос, чилито и чушките, сол и всички подправки,
Лукът се задушава в олио около 3-4 мин. Добавят се чушките, чесъна. Задушава се 2-4 мин. Слага се месото, пържим до златисто. Добавяме бобът и доматеният сос, чилито и чушките, сол и всички подправки,
Наливаме малко вода и 50мл. вино и задушаваме докато не изври виното(около 15 мин)
Накрая добавяме царевицата, разбъркваме добре и оставяме. Намаляваме огъня до слаб, покриваме и оставете да се задушава 35 мин, като от време на време се бърка.
Снемаме от котлона и поръсваме със свеж магданоз.
Сервираме с топли питки.
(З.Х.)
Няма коментари:
Публикуване на коментар