петък, 1 април 2011 г.

Да изчистим София на 9 април !!!

Катеричката талисман на инициативата на Столична община

9 април наближава – денят, определен от Столична община за пролетното почистване на София. Това ще бъде и първата стъпка, част от дългосрочната инициатива "Да изчистим България за един ден”.
Междувременно, започна и акция за събиране на вторични суровини. Фирмата, заела се със задачата, ще изкупува хартия, стъкло, пластмаса, найлон и желязо. Списък с пунктовете за вторични суровини разгледай тук.
За да направим столицата по-чист град, освен настроение, са необходими и материали за почистване. От общината разпространиха и списък с адресите на пунктовете, откъдето можете да се сдобиете с такива. По принцип, всеки може да чисти, където желае – край междублоковото пространство, с приятели в любимата за разходки градинка или пък да си избере някое от препоръчаните от Столична община места. Кои са парковете и колко доброволци са нужни там пък виж тук
И накрая – не забравяйте да дадете "Вашия принос”, като ни изпратите снимки преди и след чистенето, както и, разбира се, на замърсени площадки, паркове, тротоари, градинки и прочие (и не само от София!).

За най-запалените – можете да си изтеглите лога на инициативата от сайта на btv 

1 коментар:

  1. - Списък с адресите на пунктовете, откъдето можете да се сдобиете с помощни материали за чистенето на София
    - Списък с местата за почистване от доброволци
    - Списък с паркове за почистване и необходимия брой доброволци
    - Списък с пунктове за събиране на вторични суровини (хартия, стъкло, пластмаса, найлон и желязо)

    http://www.btv.bg/da-izchistim/stapka-po-stapka

    ОтговорИзтриване