понеделник, 9 май 2011 г.


6 начина да превърнете лошия ден в добър

Музиката събужда неочаквани емоции
и това може да се окаже ключът към изцелението ви. Пуснете си някой любим албум или песни от репертоара на близък до душата ви изпълнител. Потанцувайте и почувствайте настроението и емоцията, която лъха от ритъма и музиката.
Препрочетете любима книга
или започнете нова, препоръчана от някой приятел или близък. Гледайте все пак основното внушение на сюжета да е положително и да носи настроение.
Помощ от приятел
Не той няма да ви помогне по начина, по който си представяте - да си изплачете болката и да ви олекне. Обадете се на близък, за да ви зареди с положителна енергия, да ви разкаже някоя смешна случка. Излезте с него (без да споделяте какво ви мъчи), разходете се, поговорете за живота във всичките му аспекти, за да се убедите, че лошите дни винаги могат да се превърнат в добри.
Добрите дела се възнаграждават
Направете нещо добро – подаяние на улицата, стотинки за музиканта на ъгъла, колет с дрехи, адресиран до сиропиталище… Чувството, че сте помогнали, ще ви накара да осъзнаете, че в живота се случват и хубави неща, и то точно днес. И освен това основната причина да се случат сте самите вие.
Завършете сложна задача
в работата или у дома. Довършете работата по започнат проект в офиса или по планувано почистване и освежаване вкъщи. Ще почувствате вътрешно удовлетворение от свършеното, а на хоризонта ще се покажат нови възможности за развитие и осъвършенстване.
Природата ни възражда
Възползвайте се от хубавото време и  излезте в парка. Полюбувайте се на живота там – на чуруликането на птичките, шумоленето на листата и дребните детайли. Те ще ви успокоят и ще ви възродят душевно и физически.

Няма коментари:

Публикуване на коментар